КРАСИВИ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН

Кожата ежедневно е подложена на вредното въздействие на редица външни фактори - замърсяване, UV-лъчи, цигарен дим, радио вълни, химикали. Като резултат в нея се натрупват свободни радикали, които предизвикват оксидативен стрес и ускоряват разграждането на колагена. С напредване на възрастта намалява хидратацията и еластичността й, като се появяват първите издайници на възрастта - фини линии и бръчки. Най-новите козметични продукти са съобразени с особеностите на забързания начин на живот и са разработени да защитават кожата от оксидативен стрес и да забавят появата на признаците на стареене. Но дали е достатъчно?

Колагенът е основен структурен компонент на съединителната тъкан. Среща се главно в кожата, ставите и сухожилията. След 25-годишна възраст производството му в организма намалява. За да запази младостта и жизнеността си, кожата се нуждае от ежедневна грижа, както и от здравословен и пълноценен хранителен режим, който да доставя оптимални количества колагенови пептиди, витамини и микроелементи.


Кой е най-добрият начин да стимулираме производството на колаген в кожата?
За да бъде добре усвоен от организма, колагенът трябва предварително да бъде разделен на по-малки фрагменти, наречени колагенови пептиди. По този начин хидролизираният колаген осигурява биологично активни съставки, които подпомагат самостоятелното производство на колаген в организма.

Колагеновите пептиди с молекулна маса около 3 килодалтона стимулират производството на колаген от хондроцитите в ставния хрущял, а тези с около 2 kDa стимулират фибробластите в дермата. Нискомолекулните колагенови пептиди намаляват дълбочината на бръчките и тънките линии по лицето, стимулират производството на колаген и повишават еластичността и хидратацията на кожата.


Doppelherz® Систем Колаген Beauty е специално разработена комбинация от колагенови пептиди, екстракт от асай бери, витамини, минерали и микроелементи за гладка, еластична и красива кожа. Колаген Beauty е с доказани клинични ползи - намалява първите следи от стареене, намалява дълбочината на бръчките със 7% след 4 седмици и с 20% след 8 седмици. Осигурява 60% повече колаген и 18% повече еластин в кожата. Подобрява плътността и допринася за изглаждане на кожния микрорелеф.

Освен колагенови пептиди, Колаген Beauty съдържа и екстракт от асай бери, витамин Е и С с антиоксидантни свойства, Витамин А, цинк и биотин за добро състояние на кожата, микроелемента мед за еластичност и нормална пигментация.

Какво ми допадна в Doppelherz® Систем Колаген Beauty:
 • Удобен за прием навсякъде и по всяко време.
 • С приятен вкус.
 • Добавени съставки за антиоксидантна защита.
 • Продукт с клинично доказани ползи.
 • Отлично съотношение цена/качество.
В забързаното ежедневие поддържането на здрава и красива кожа често може да бъде трудна задача, а грижата само с козметични продукти - недостатъчна. Doppelherz® Систем Колаген Beauty е хранителна добавка с немско качество, разработена в подкрепа на здравата, красива и еластична кожа - отвътре и отвън.

*PR sample

2 коментара:

 1. Здравейте,
  Започнах да следвам блога Ви с големи надежди. Оказа се че мненията които давате за определени продукти, дефакто са преписване на характеристиките им. Тази информация мога да я прочета, стига да имам интернет.
  Очаквах да имате свое собствено мнение.
  Загубихте един последовател :(

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте! Съжалявам, че съм Ви изгубила като последовател. Държа да отбележа, че част от публикациите са за обявяване на нови продукти - като такива са поместени в раздел Новини и няма как да споделя лично мнение за продукт, който все още не е лансиран на пазара. Относно колагена, впечатленията ми съвпадат с обещанието на производителя, а именно - по-хидратирана, гладка и еластична кожа. Нямам забележки или негативно впечатление, затова го препоръчвам. Усмихнат ден!

   Изтриване