ПРИНЦЕСА НА БАЛА

Остава по-малко от месец до абитуриентските балове и трескавата подготовка тече с пълна сила. Първото и най-важно нещо, което не бива да забравяме - балът е официален повод и като такъв се подчинява на определен етикет, който трябва да спазваме. За много момичета това е и първото специално събитие, на което ще са главни действащи лица. Как да бъдете „отличничките“ на бала, вижте в следващите редове:
Фотограф: Мануела Стаменова | Грим: Бояна Петрушевска
БЪДЕТЕ ЕЛЕГАНТНИ, НЕ АТРАКТИВНИ
Гримът е допълнение към цялостната визия, а не основен елемент от нея. Колкото и да желаят някои момичета да изпъкнат пред останалите, не бива да се забравя, че абитуриентският бал е формално събитие. Много по-добро впечатление прави семплата и елегантна визия, отколкото разголените тоалети и безумните съчетания от камъни, пера, брокати и ярки цветове. Това все пак не е карнавалът в Рио.

Гримът трябва да постига хармония между прическата, стила и цветовата гама на тоалета, бижутата и аксесоарите. Когато обсъждате подробностите около грима, вашият гримьор ще ви предложи най-подходящите варианти, съобразени с индивидуалните ви черти и останалите елементи на визията.

Най-актуалната тенденция в момента е т.нар. halo makeup – целият подвижен клепач е в монохромни матови сенки, а в средата има бляскав акцент. Ако присъстват обаче други бляскави елементи в тоалета или бижутата, е добре в грима да се заложи на по-неутрални и матови цветове.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА
Добре поддържаната кожа е най-добрата основа за грима. Трите най-важни стъпки са почистване, ексфолиране и хидратация. Много млади момичета имат смесена или мазна кожа и не използват крем за лице, но и този тип кожа има нужда от хидратиращи продукти. Ексфолирането на кожата на лицето и тялото веднъж седмично осигурява премахване на мъртвия слой клетки и по-добро действие на последващите продукти, което прави кожата гладка и сияйна, а тена – равномерен и свеж.

Всички жени имаме повече самочувствие, когато кожата ни е с приятен летен загар. Не прекалявайте обаче с излагането на солариум, особено преди важен повод. По този начин рискувате да дехидратирате кожата, тенът да стане на петна или с неприятен оттенък, а в най-лошия случай – да изгорите.

Ако кожата е склонна към образуване на акне и несъвършенства, се консултирайте с дерматолог. Не се препоръчва грубото изстискване на пъпки и черни точки, тъй като кожата ще се разрани и инфектира, което допълнително затруднява прикриването им с грим. В момента естетичните центрове предлагат достатъчно иновативни процедури за почистване на лицето, така че да се сбогувате с акнето и черните точки без рани и зачервявания.

Моят съвет не само към абитуриентките, но и към всички жени, е да се хранят здравословно и балансирано, да пият достатъчно вода и да почистват старателно грима вечер, за да се радват на здрава и красива кожа.
КОРЕКТНОСТ И ТОЧНОСТ
Бъдете точни в уговорките си с хората, които сте ангажирали за своя специален повод. Графиците на фризьори, гримьори и фотографи са изключително натоварени през този период от годината. Осведомете се предварително колко време отнема изпълнението на грима и прическата. Естествено, че вие сте най-важните, когато се оставите в ръцете на съответния професионалист, но не забравяйте, че има и други момичета, записани след вас, които също имат бал. Предвидете достатъчно време за придвижване до съответното студио или салон.

След като предварително сте уточнили прическата и грима с фризьора и гримьора, не се отклонявайте от вече планираната визия точно в деня на бала. Коментирането на коренно различен стайлинг отнема ценни минути, може въобще да не ви отива или пък да изисква набавянето на определени материали, особено при прическите.

Идвайки в студиото 10 минути по-рано от уговорения час, си гарантирате спокойно и приятно разкрасяване, без излишно бързане, така че да бъдете неотразими и усмихнати на абитуриентския си бал.Няма коментари:

Публикуване на коментар