ВИДЕО: СПЕЧЕЛИХ ЛИ БИТКАТА СРЕЩУ ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ


Черните точки са проблем, с който всяка от нас се е сблъсквала и най-вероятно и вие като мен сте пробвали почти всякакви методи да се справите с тях - почистващи маски, лентички за черни точки, ексфолиране с домашни средства или с електрически четки за лице. Затова бях изключително развълнувана да опитам една процедура, за която най-вероятно вече сте чували - HydraFacial MD. Във видеото съм направила кратко представяне какво точно представлява тя и как работи апаратът, затова в публикацията искам да наблегна повече върху състава на серумите и ефекта под формата на снимков материал.


ПРОБЛЕМЪТ: черни точки по брадичката и носа, подкожни комедони по арката на носа, скулите и в центъра на брадичката.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ НА СЕРУМИТЕ В РАЗЛИЧНИТЕ ЕТАПИ ОТ ПРОЦЕДУРАТА:
- ексфолиране: млечна и гликолова киселина, които почистват в дълбочина и премахват мъртвите клетки, екстракт от водорасли с успокояващо действие и екстракт от мая за изглаждане на фините линии.
- химичен пилинг: салицилова и гликолова киселина - предлага се в три различни варианта според потребностите на кожата и желания ефект.
- екстракция: екстракт от блатен тъжник с успокояващо и противовъзпалително действие, екстракт от мед с антибактериално действие и салицилова киселина, улесняваща "изсмукването" дори на подкожните черни точки.
- регенерация: за моята процедура използвахме серума Дермабилдер, който съдържа кобинация от пептиди за изглаждане на фините линии.
- хидратация: серум Antiox+ с билкови екстракти от див конски кестен, мирта, арника и китайска камелия, както и червени водорасли, нискомолекулна хиалуронова киселина за дълбока хидратация и глицерин.

ОЧАКВАН РЕЗУЛТАТ: чиста, гладка, хидратирана и сияйна кожа.

 
Снимките не са особено лицеприятни, разглеждайте на собствен риск.
От снимките и видеото се вижда, че нямам сериозен проблем с несъвършенствата по лицето като акне например, само от време на време излиза някоя пъпка тук-таме. Кожата ми е смесена и има свръхомазняване в областта на Т-зоната, като по носа и брадичката черните точки бяха много изпъкнали и дълбоки. Затова съм изключително доволна от резултата още след първата процедура HydraFacial и очакванията ми бяха напълно оправдани. Не смятах, че лифтинг ефектът ще е толкова видим и осезаем - дори на снимките се вижда как фините линии са заличени, а кожата се усеща много по-стегната и хидратирана. Лицето ми не е било по-гладко след което и да е ексфолиране, което да съм си правила.
Отбелязвам също, че след премахването на мъртвите клетки и отпушването на порите, в следващите 2-3 дни кожата продължава да отделя себум - просто изливането му е много по-лесно, след като е отстранена мастната "запушалка". Самата процедура е много приятна като усещане - няма парене, болка при засмукването или пък прекалено зачервяване на кожата. Лицето ми се успокои за отрицателно време, още докато си тръгвах от естетичния център.
Препоръчително е резултатът от процедурата да се поддържа със серията за домашна грижа, в която са заложени същите съставки като в професионалните серуми. Като цяло сама забелязвам грешките си в грижата за кожата - с моята мания по анти-ейдж продуктите бях пренебрегнала някои локални проблеми по лицето си, вземайки половинчати мерки. HydraFacial не само оправда, но и надхвърли очакванията ми. Благодаря на Естетичен център д-р Лилия Гюдюлева за поканата и приятните емоции, горещо препоръчвам!

*Процедурата е предоставена за тестване от Естетичен център Д-р Лилия Гюдюлева. Публикацията съдържа изцяло лично мнение и впечатления.

Няма коментари:

Публикуване на коментар