НЕОБХОДИМ ЛИ Е ПРОБЕН ГРИМ ПРЕДИ СПЕЦИАЛЕН ПОВОД?

Често когато с моите клиентки обсъждаме подробностите около грима преди специален повод, те ми задават въпроса "А трябва ли да си правя пробен грим?". Пробният грим се прави с цел тестване издръжливостта на продуктите върху лицето - т.е. гримът да изглежда добре не само на излизане от салона, а и часове след това.

Ако досега не сте били на професионален грим, дори и да сте свикнали да се гримирате в ежедневието си, също е препоръчително да се направи проба. Навиците за гримиране, които имаме в ежедневието, се различават коренно от професионалните техники. Дори и при мен е така - никога сутрин, бързайки за работа, няма да започна да рисувам веждите си косъм по косъм, за да създам 3D ефект.

Обсъждайки с вашия гримьор стратегията за сватбата, абитуриентския бал или друг важен повод, няма да се губи време при направата на същинския грим. По този начин ще се чувствате уверени в уменията на гримьора, на който сте се доверили за специалния си ден. Същото важи и ако се колебаете между две визии. С моите булки например правим по-силен грим за моминското парти, а за самата сватба залагаме на по-нежно излъчване.

Често клиентките ми идват със снимки на гримове, които са претърпели сериозна графична обработка или със снимка само на гримирано око, което не дава никаква представа как този грим ще стои на самото лице, нито пък дали ще отива на техните черти. Друга тънкост е "съдействието" от страна на клиента - често сядайки на гримьорския стол се оказва, че отсрещния човек мига неконтролируемо, четките го гъделичкат или пък му е трудно да задържа погледа нагоре или надолу. За да не се превърне гримът в тормоз и непрестанно "юркане", при някои клиенти може да се наложи работа с по-умерени темпове, което трябва да се има предвид при планирането на графика за официалния повод.

Що се касае до цената на пробния грим, всеки гримьор има различна политика. В някои студиа след направата му пробният грим се заснема и изтрива, затова и цената е наполовина. Други гримьори предлагат пакет от пробен и същински грим, а при трети цената на пробния грим е като на същинския. Аз спадам към последната група, тъй като независимо дали гримът е пробен или не, се влага едно и също старание и се използва същото количество продукти за направата му.

Надявам се статията да е отговорила на някои ваши въпроси, а ако ви интересуват още подробности за процеса на гримиране и подготовката за специалния ви ден - ще се радвам да ги разясня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар