ПЕРФЕКТНИЯТ ОФИС ГРИМ

Тъй като работата в офис предполага срещи с много хора, посещения на обучения и семинари, има определен дрескод и правила в гримирането, който трябва да спазваме. Винаги, когато се гримирам, се съобразявам с прическата, облеклото и цялостният външен вид, който ще се получи накрая.
На по-изчерпателните курсове за грим в програмата са включени както задължителните дневен и вечерен, така и грим за различни поводи като сценичен, моден и офис грим. От срещите си до момента съм забелязала, че повечето дами не знаят как да се гримират за офиса. Историята помни доста екстравагантни изпълнения като светлолилави червила, едри брокати, сини спирали и т.н. Това си е лично мое мнение, но освен ако не работиш в модна редакция, подобен грим не е допустим.

Какво трябва да включва един грим за офиса?
От огромно значение тук е осветлението. Ако в офиса ви преобладава дневна светлина или поне неутрална бяла, няма повод за притеснение как ще изглежда лицето ви - единствено трябва да се погрижите несъвършенствата да са прикрити. Ако светлината е студена, за да не изглежда лицето ви бледо, използвайте свежи нюанси руж като прасковен и топли кафеви нюанси върху клепачите.


Основата
Достатъчна е съвсем лека основа, която да кара лицето да изглежда озарено и да му придава свеж вид. За целта можете да използвате фон дьо тен или тониран крем с цвета на кожата и по-светъл нюанс коректор. Не прекалявайте с хайлайтъра и скулптурирането - силният контур и строубинг останаха в 2015-та, но ако все пак ги харесвате като техника, ги запазете за вечерта. За да подчертаете скулите, използвайте свеж нюанс руж, както и пудра за матиране и фиксиране на грима.

Очите
За да подчертаете погледа, без да приличате на кабаретна певица, са достатъчни матови сенки в бежово-кафявата гама. Избягвайте силните брокатени и перлени сенки. Можете да ползвате съвсем лек блясък в началото на подвижния клепач, за да озарите погледа. Дори не е необходимо да слагате молив или очна линия - само спирала. Не знам откъде произлиза тази идея, че през деня върху клепачите трябва да "има цвят" - синьо, зелено, лилаво. На окото трябва да се придаде дълбочина в края на подвижния клепач и да бъде озарено в началото.

Червилото
За да не се притеснявате какво ще се случи с червилото ви след часове носене, или заложете на балсам с лек цвят, който да хидратира устните - подобно на новата серия стикове за устни Lierac Hydragenist, или на матово червило, което ще остане на мястото си през целия ден. Не е подходящо да се използват екстравагантни или ярки нюанси червило, които постоянно да проверявате дали не са се размазали - все пак сме на работа.

Ето и кои продукти използвам за ежедневния ми грим в офиса:
Спирала Bourjois Volume Reveal Adjustable Volume
Молив Inglot Kohl Pencil 03 - кафяв, водоустойчив
Фон дьо тен Inglot YSM 40
Тониран крем с фактор Bioderma Photoderm Nude Touch - Golden Colour
Червило Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet - 08 Carameli Melo

*Продуктите са предоставени от Bioderma и Bourjois. Публикацията съдържа изцяло лично мнение и впечатления.

Няма коментари:

Публикуване на коментар