АНТИЦЕЛУЛИТНИТЕ ПРОЦЕДУРИ - ГЛЕЗОТИЯ ИЛИ НЕОБХОДИМОСТ?

Целулитът несъмнено е бич по самочувствието на всяка жена. Откакто съм част от офисния планктон и прекарвам над 8-9 часа на ден в седнало положение, беше неизбежно и аз да се срещна с този проблем.
В блога няколко пъти съм споменавала темата за целулита, като в публикацията за завръщането на марката Elancyl бях описала малко по-подробно самите механизми за появата на този "натрапник" по бедрата и дупето. Нека накратко опишем и кои са стъпките за елиминирането му:

Вода, вода и пак вода: когато не приемаме достатъчно течности, тялото започва да складира излишна вода в организма. От личен опит споделям, че когато започнах да пия повече от 2 литра вода на ден, кожата ми видимо се заглади и свалих близо два килограма за няколко дни.

Балансирана диета: много разтегливо понятие, но накратко - по-малко прости захари и бързи калории в полза на въглехидратите от пълнозърнести източници, протеини под формата на нетлъсти меса и мазнини от риба, ядки, яйца.

Хранителни добавки: неслучайно ги споменавам веднага след храненето, тъй като те са допълнение към новия режим - аз разчитам на дренатори като този на Slim Cut - Drainer Drink и отново техния Fat Burner.

Движение: не само с цел отслабване, а и за стимулиране на микроциркулацията. При целулита се получава един порочен кръг, тъй като раздутите мастни клетки притискат кръвоносните съдове, а оттам проблемът се влошава още повече. Поради същата причина са полезни контрастните душове, сухото четкане на кожата и масажите.

Качествена антицелулитна козметика: и под качествена имам предвид селективна, тъй като този клас козметика се отличава с много по-мощно козметично и лечебно действие в сравнение с мас-марките например.

Снимка: Venus Concept
Антицелулитни процедури: споменавам ги последни, но може би са най-важното допълнение към всичко изброено до момента. Не съм мислела, че някога ще опра до апаратни процедури, особено срещу целулит, но нека споделя и моето преживяване. На снимката не съм аз, но апаратът е същият като този, с който вчера ми направиха процедурата в естетичен център Malinovi Esthetics - Venus Freeze Plus.
Може би заради името очаквах процедура с контрастни температури. Всъщност си беше доста горещо преживяване - в даден момент кожата се нагрява до близо 50 °C. Това, което научих е, че мастните депа започват да се стапят при температура над 43 °C. Процедурата изобщо не беше неприятна или болезнена, напротив - направихме по 15 минути на всяко бедро и ми се стори като комбинация от масаж и сауна - супер релаксиращо.

Резултат има още след първата процедура! Непосредствено след нея кожата е леко зачервена, но това бързо отшумява. Кожата става осезаемо по-гладка и стегната, като за оптимални резултати е добре да се направят около десет половинчасови процедури. Целта е да се обхванат всички зони - предната и задната част на бедрото, дупе и т.н. за цялостно отслабване и стягане на кожата. Апаратът всъщност има много програми и приложения, както за тяло, така и за лице, като използва най-новата технология за лифтиране, подмладяване и стягане на кожата.
Ще споделям впечатления и след приключване на курса, както и пълно мнение за двата продукта на Lierac и Elancyl, тъй като вече действително имам база за сравнение.

*Процедурата е предоставена от Malinovi Esthetics. Публикацията съдържа изцяло лично мнение и впечатления.


Няма коментари:

Публикуване на коментар