6 ГРЕШКИ, КОИТО БЮТИ ГУРУТАТА ДОПУСКАТ

Напоследък следя доста страници, които шерват instagram видеа на различни блогъри. Доста по-удобно ми е, тъй като се получава нещо като своеобразен фийд, който само скролвам надолу, без излишно разцъкване из 1000 различни профила. Забелязах обаче, че доста момичета с колекция от 10 червила и камера се опитват да дават бюти съвети, някои от които са просто безумни, да не кажа тъпи и вредни. Не искам обаче да хейтвам, а по-скоро да разгранича някои техники или съвети, които са в доста голям разрез с наученото и изпитаното от мен до момента.
1. Бръснене на лицето
Освен ако не искате да заприличате на върколак, не виждам никаква причина финият мъх от лицето да се премахва с бръснач. Жените са свикнали да изскубват много по-дебели косми от доста по-деликатни места и едва ли ще починат от една кола маска или фотоепилация на лицето. Да, но някои момичета споделят гениалната идея как да имаме гладко лице именно чрез бръснене. Имат твърдо не от мен!

2. Почистване на грим с пяна за бръснене и кърпа за баня
Особено ако пяната за бръснене е с ментол в състава, ще ми е много интересно да гледам как се маха грим от очите с нея. Първо, по кожата отново има остатъци от грим + черно по водната линия (не знам какви критерии за чисто лице има авторката изобщо) и второ - недопустимо е лицето да се търка с нещо толкова грубо като обинковена кърпа.

3. Втриване на фон-дьо-тена
Всеки път, когато видя как някое момиче втрива фон-дьо-тена в лицето си все едно е крем, изпадам в тих ужас. Течните продукти на лицето се нанасят само с движения надолу! Същото важи и за ружа - за да се избегне натрупването на продукт по финия мъх на лицето, четката се движи отново само надолу - в посока от ухото към носа. Няма нужда от натискане, кръгови движения и бясно разнасяне - правилно подбраната четка сама върши работата си.

4. Напластяване на пудра
Отново категорично не! Стои неестествено и създава илюзия за повече бръчки, особено под очите. Пудрата трябва да е нанесена като фин воал върху лицето, а не да стои като един пръст брашно.

5. Отсичане на сенки и очна линия с тиксо
Още една глупава техника, която тероризира фината кожа около очите. Знаете ли, че тя е тънка колкото пергаментова хартия? Много по-лесно е да изчистите излишното количество сенки с клечка за уши и мицеларна вода - отново ще постигнете перфектно отсичане, а относно очната линия - с една скосена четка поставянето й е изключително лесно.

6. Лепене на мигли ПОД естествените
За съжаление не успях да намеря видеото, но бях абсолютно втрещена как някои момичета лепят лентата върху водната линия на горния клепач, а авторката не беше единствената, която го прави. Изтъкваха като предимство, че така окото се отваряло повече и миглите стояли по-извити... ако не си надраскаш склерата междувременно. Това вече е опасно и безотговорно, да не говорим, че е абсолютно нехигиенично. При правилното поставяне на изкуствените мигли максимално се щадят собствените, а с подходящ модел от естествен косъм ефектът наистина е "уау" без риск за здравето.

2 коментара:

  1. Номер 1 и 5 направо ме втрещиха! Не си представям, че някой си ги причинява, камо ли да подтиква други момичета към това. Особено след като голяма част от аудиторията си е буквално от деца, които подражават и вярват на всичко, а могат да им се причинят сериозни неприятности от тези съвети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, както бях коментирала и във FB страницата, начинаещите не могат да различат правилно от грешно и възприемат такива неща за нормални, тъй като по-известни от тях момичета ги демонстрират. Все едно да си поставяш сам диагноза чрез webMD...

      Изтриване