ELANCYL - ПРЕДСТАВЯНЕ И КАКВО НОВО НАУЧИХ ЗА ЦЕЛУЛИТА

 Миналата вечер в Пловдив се състоя представянето за фармацевти на марката Elancyl, която след двегодишна пауза се завръща в аптечната мрежа. Още от 1971г. насам лабораториите на Elancyl разработват нови формули и текстури, насочени в борбата срещу два нежелани "госта" по нашето тяло - целулит и стрии. Това е и първия бранд в световен мащаб, който е заложил кофеин във формулата на антицелулитен продукт.

Снимка: marienavisual.com
 За съжаление на самото представяне не носех подходяща техника за снимане, а и светлината беше доста приглушена, но така или иначе новият продукт Slim Design, който ще се лансира през 2016-та, не беше наличен за тестване същата вечер. Целта ми не е да ви говоря за продукти, които не съм пробвала, а по-скоро ми се стори интересно това, което научих за самия целулит като явление
 Малко физиология: когато системата за регулиране складирането на мазнини е нарушена, адипоцитите (клетките, изграждащи мастната тъкан) започват да се раздуват, като могат да достигнат 50 пъти собствения си първоначален размер. Това води до именение в съединителната тъкан, лимфните и кръвоносни съдове са притиснати, което води до задържане на вода и токсини. Дермалните фибри колаген и еластин започват да се удебеляват и втвърдяват. По принцип в организма съществуват механизми, по които се унищожава втвърдената съединителна тъкан в дермата (не се сетих да задам този въпрос на събитието), но явно отговорът се крие в това, че те не са достатъчни да компенсират настъпилите изменения. В крайна сметка на повърхността кожата изглежда като деформирана - ефект на "портокаловата кожа". Освен адипоцитите, периферната съединителна тъкан също има отношение за появата на целулита и се явява като архитект на мастните натрупвания.
 Накратко, съставките в новия продукт се насочват към разграждане на мазнините, дренаж на тъканите и не-втвърдяване на колагеновите фибри. Към опаковката на всеки продукт от серията е приложена и схема за масажиране на засегнатите от целулита зони за постигане на оптимален ефект.

Източник: elancyl.com
Протокол за масаж:
 • Отлепвайте кожата вертикално и/или напречно върху зоните за третиране: вътрешната част на коляното, бедрото, задните части и корема.
 • Изтеглете двете страни на бедрото с едновременен натиск на дланите, бързо и ритмично.

 Прилагам тази схема за масаж, тъй като смятам, че е съвместима и с други продукти в борбата срещу целулита. И нещо много важно - каквито и революционни съставки да има един крем, ако не пием достатъчно вода, не спазваме хранителен режим и не сме хващали дъмбел или гиричка в последната половин година - дори и да тежим 50кг., пак ще имаме целулит. Слабото тяло не е гаранция за липса на целулит и стрии, дори напротив - личат си още повече. Явлението се нарича skinny fat и вече съм ви говорила за него - слабо, но отпуснато тяло, резултат от глад, лишения и липса на тренировки - грозна картинка. 
 В интернет има достатъчно видеа с тренировки, които да изтеглите, а ако нямате никакъв опит със спорта - можете да се обърнете към инструктор, който да ви изготви индивидуална програма - за вкъщи или за фитнеса. В България се сещам за поне трима известни инструктори, които работят по този начин, така че единствено трябва да се поинтересувате от възможностите. Лично аз харесвам видеата на Jillian Michaels и Shaun T, моят съвет е да потърсите двумесечната програма Insanity MAX 30. 
 Ако тренираме сериозно и отговорно 5 пъти в седмицата, по 20 минути на ден, след месец ще има видим резултат. Преди да започнем с оправдания като "нямам време", замислете се колко минути пропиляхте последно вторачени в екрана на своя телефон? Никой не е казал, че тренировките трябва да продължават с часове, важното е да са интензивни и натоварващи - все пак за да видим истински резултати, трябва да се поизпотим. Никой не е направил супер-тяло, стоейки в комфортната си зона, нали? :) 

2 коментара:

 1. Изключително полезна статия. В днешно време почти 90% от дамите страдаме от тази "портокалова кожа" и не можем да се разделим с нея. Поздрави за труда! :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Искат се много упоритост и постоянство, но крайният резултат определено си заслужава. :)

   Изтриване