ОПУШЕН ГРИМ С БЕЖОВА ОЧНА ЛИНИЯ

 Днес ще ви покажа една стилна вариация на опушения грим, която е подходяща за всякакви специални поводи. Често в стремежа си да подчертаем очите смятаме, че те трябва да бъдат силно гримирани в черно. Това невинаги е така - водната линия вместо това може да е в контрастен, дори светъл цвят, като по този начин очите изглеждат визуално уголемени и изпъкват дори повече. Важно условие е обаче да засилим цвета по линията на миглите - по този начин гримът изглежда завършен.

Модел: Цвети
Грим: Бояна Петрушевска - Професионален гримьор

 Като технология този грим не се различава особено от класическия опушен грим - ако не сте прочели предишния пост, вижте публикацията Вечерен грим с прасковен акцент. Тук са използвани малко по-тъмни цветове върху подвижния клепач, но отново се движим в бежово-кафявата гама. След като сме нанесли сенки и очна линия, е трябва да поставим бежов нюанс във водната линия. В случая съм избрала гел очна линия на Inglot - един от новите им нюанси. Друг вариант е бежов каял - марката отново предлага такъв и лично на мен много ми допада, но изисква задължително фиксиране със съответния цвят сенки за очи. Ако сте свикнали с употребата на очна линия, тази техника не би трябвало да ви затрудни. Важно е да не прекалявате с количеството й във водната линия, в противен случай съхненето отнема повече време и съществува риск очната линия да се отпечата и във вътрешния ъгъл на горния клепач. Затова работете с малки количества и след поставянето на продукта, побързайте да го фиксирате с бежови сенки, за да ускорите съхненето. Формулата на очната линия е водоустойчива, което гарантира максимално трайността й. Ако очите ви са по-влажни от обикновеното, може да се наложи да използвате допълнително полимерен трансформър (Duraline), който увеличава водоустойчивостта и трайността на очната линия върху клепачите.


 При нанасянето на очната линия, ако случайно част от нея попадне върху долните мигли, ги разрешете бързо с чисто гребенче. По този начин ще предотвратите слепването им, а после лесно ще уеднаквите цвета със спирала за очи. След като бежовата очна линия е засъхнала, можете да поставите тъмен нюанс по линията на миглите. Сенките обикновено лесно се разпрашават, така че или отново работете с малко количество от тях, или започнете с тъмен нюанс очна линия или молив, които да разнесете до меко очертание. Важното е да следвате естествената линия на миглите, а надолу, където нюансът трябва да избледнява - това да става плавно и постепенно, без резки линии и черти.
 След като сме готови с очите, можем да преминем към контурирането на лицето. Тук отново техниката на работа е същата - подробният начин на работа можете да видите в предишните постове от секцията Професионален грим. Вдъхновението за този грим беше Ким Кардашиян и много се радвам, че има дами, които обичат да експериментират с визията си.  Гримът естествено изглежда по-завършен с изкуствени мигли, а ако поводът и индивидуалното излъчване позволяват, могат да се поставят по-нежни такива и на долния клепач. Ето и използваните продукти за този грим:

ОЧИ:
- основа за сенки Inglot Eyeshadow Keeper
- сенки Inglot Eyeshadow Matte 351 (бежово), 327 (кафяво), 63 (черно), 309 и 344 (пепел от рози)
- очни линии Inglot AMC Eyeliner Gel 77 (черна) и 68 (бежова)
- четка "котешко езиче" - Urban Decay
- четки за преливане Inglot 10S, 6SS
- четка за очна линия Inglot 31T

ВЕЖДИ:
- гел за вежди Inglot Brow Liner Gel 17
- безцветен гел за вежди Oriflame Giordani Gold Shaping Eyebrow Gel
- скосена четка Eco Tools

ЛИЦЕ:
- фон дьо тен Inglot YSM Cream Foundation 48
- фон дьо тен Inglot HD Perfect Cover Up 71
- трансперантна пудра Inglot Tanslucent Loose Powder 216
- скулптурираща пудра HD Sculpting Powder 511
- руж AMC Blush 52
- четка за фон дьо тен Inglot 20T
- четка за пудра Inglot 1SS

УСТНИ:
- матов молив Inglot AMC Lip Pencil 25
- червило FS Lipstick 23 и AMC Lip Paint 52
- четка за устни MAC 316

 Тъй като бежово-кафявата гама позволява всякакви цветни акценти, ако искате да избягате от nude излъчването, визията също ще се получи много стилна и с класическо червено червило, а защо да не пробвате и с нюанси на винено или тъмно лилаво. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар