ВЕЧЕРЕН ГРИМ С ПРАСКОВЕН АКЦЕНТ

 Поради многото запитвания за този грим, реших да споделя с вас стъпка по стъпка как е направен и кои продукти са използвани за него. Знаете, че когато гримирам себе си или свои клиенти, винаги започвам от очите, а впоследствие правя основата на лицето. Затова първата стъпка е нанасянето на база за сенки с четка за коректор върху подвижния клепач. Разнасям я допълнително с пръст, за да се уверя, че няма останало количество от нея по гънките на клепача.

Модел: Алис
Грим: Бояна Петрушевска - Професионален гримьор
 След това започвам с нанасянето на сенките от най-светлия нюанс. Използвам плоска четка тип "котешко езиче", за да може пигментите да прилепнат максимално добре върху базата. Сенките се нанасят с нежно потупване, не с "мазане" - целта е да наситим избрания нюанс, не да го размазваме - за това е предназначена друга четка. Продължаваме с останалите нюанси, като леко ги застъпваме и се стараем да се преливат плавно един в друг. 
 След като сме нанесли и най-тъмният нюанс, е време да прелеем сенките нагоре към арката на веждата. Има най-различни размери четки за преливане, като изборът им се определя от големината и формата на клепача, както и какъв вид преливка желаем да направим. По-големите размери четки са подходящи за големи, мащабни преливки, а по-малките - за работа в детайл или за преливка на сенките на долния клепач.
 Избор на цвета, който да използваме за преливане - по принцип тук можем да сложим какъвто си искаме нюанс, стига да е естетически съчетан с грима, който правим. При цветния грим това може да е контрастен цвят, който го няма никъде другаде в грима, ако се стремим към nude излъчване, този нюанс трябва да е по-неутрален и т.н. Аз съм избрала универсален цвят сенки, който наподобява пепел от рози и ми върши работа при абсолютно всеки един грим, тъй като се съчетава със всякакви нюанси и стои свежо върху клепача, без да е натрапчив.
 След като сме преляли сенките нагоре към арката на веждата, лично аз обичам да придавам форма на сенките, като отсичам външния им ъгъл. Това става в посока настрани, не нагоре, за да не смалим визуално окото. По тази форма се водя и при нанасянето на очната линия.
 Черната очна линия е класически избор, но това не значи, че трябва да пренебрегваме кафявата, сивата, дори лилавата като цветове - всички те стоят много меко и дискретно. За водната линия освен на черна, залагам и на бежова очна линия. В случая съм използвала черен цвят, а в началото на долния клепач съм поставила малко от светлите сенки. Въпреки разноообразието от четки за нанасяне на очна линия, за мен е най-лесно поставянето й със скосена четка.


 След като почистим падналите частици от лицето, можем да се заемем с нанасянето на основата. Тук може да ви е от полза и постът Моят ежедневен грим, тъй като в него са засегнати основните моменти при контурирането. В случая съм нанесла тъмен нюанс върху голяма част от лицето, а след това съм го преляла добре с по-светъл нюанс фон дьо тен. Четката ми за фон дьо тен отново е скосена, което я прави изключително подходяща за контуриране. Резултатът е фиксиран с трансперантна пудра, а върху нея съм нанесла контурираща пудра - тъй като пигментите й са много силни, ако не използвам предварително заглаждаща пудра, има риск буквално да подчертаят всяка неравност по лицето, така че това е полезен трик за предотвратяването му.
 Използвам често същата скулптурираща пудра вместо руж, като я нанасям в най-дълбоката част на скулата. Важен момент при нанасянето на ружа е това да става с движения само в посока от ухото към носа, за да не се наслагва продуктът под финия мъх на лицето.
 След като съм направила основата, вече мога да очертая и веждите, за да не се притеснявам, че трябва да ги заобикалям с четката. Използвам скосена четка, подобно на тази за нанасяне на сенки на долния клепач.
 Идва ред на устните - като основа поставям неутрален матов молив за устни, а след него - обилно количество кремообразно червило. Харесва ми това, че независимо от поставеното количество, е супер устойчиво на размазване в комбинация с молива и стои адски много време върху устните. 
 Като завършек на грима поставям и изкуствени мигли. На тях ще отделя специално внимание, тъй като съм подготвила една изненада за вас. Сенките на очите са по-деликатни, но в съчетание с очната линия и изкуствените мигли, погледът придобива много по-интензивно излъчване. Това, което се опитвам да кажа е, че при вечерния грим не е необходимо целият клепач да е черен - достатъчно е да има елемент на опушен грим.

Ето и използваните продукти + четки:

ОЧИ:
- основа за сенки Inglot Eyeshadow Keeper
- сенки Inglot Eyeshadow Matte 351 (бежово), 327 (кафяво), 63 (черно), 309 и 344 (пепел от рози)
- сенки Inglot Eyeshadow AMC Shine 15 (оранжево) + бежово
- очна линия Inglot AMC Eyeliner Gel 77
- четка "котешко езиче" - Urban Decay
- четки за преливане Inglot 10S, 6SS
- четка за очна линия Inglot 31T

ВЕЖДИ:
- гел за вежди Inglot Brow Liner Gel 17
- скосена четка Eco Tools

ЛИЦЕ:
- фон дьо тен Inglot YSM Cream Foundation 48
- фон дьо тен Inglot HD Perfect Cover Up 71
- трансперантна пудра Inglot Tanslucent Loose Powder 216
- скулптурираща пудра HD Sculpting Powder 511, 509
- четка за фон дьо тен Inglot 20T
- четка за пудра Inglot 1SS

УСТНИ:
- матов молив Inglot AMC Lip Pencil 25
- червило FS Lipstick 23
- четка за устни MAC 316


8 коментара:

 1. ЕЕ страхотно!!! <3 А с какъв фотоапарат и обектив снимаш, разкошни снимки!!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Фотоапаратът е Nikon D3200 с портретен обектив, някои от снимките са правени на дневна светлина със светкавица. Много се радвам, че ти харесват, и аз още не мога да му се нарадвам. :)

   Изтриване
  2. Ааааа разкош са, какъв ти е обектива? 18-55 мм или? То всъщност той май не се води портретен де...
   А колко време продължава един профи грим при теб? :)

   Изтриване
  3. 18-55 мм e, но май се води портретен, няма zoom. Не разбирам и толкова много от техническата част, Поли от polinasofia.com ме е научи преди време на основните моменти при снимането. :)
   Вечерният грим отнема около час, а дневният - около 30-40мин. Зависи от сложността на грима и от индивидуалните особености, но при всички положения не повече от 1ч. :)

   Изтриване
 2. Аз пък си мечтая да направиш видео урок на грим. Много красиви и изпипани визии правиш.Браво

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много ти благодаря, радвам се, че работата ми ти харесва! :) За съжаление нямам физическата възможност да правя редовно видеа и по-скоро ще е изключение, ако пусна такова. Ще се постарая да наваксам със снимки обаче. :)

   Изтриване