РИТУАЛ ЗА КРАСОТА С BRAUN SILK-ÉPIL 7 - ЧАСТ 2

 Преди време в блога бях споделила за един мой малък помощник в ритуалите ми за красота - комплектът на Braun Silk-épil 7 Skin Spa, лансиран миналото лято. Новото при него беше, че освен епилатор и ексфолираща четка, в комплектът е включена и почистваща четка за лице. Именно върху нея е фокусиран и днешния пост. Колкото и да обичам ексфолиантите, на моменти просто ми се иска някой друг да свърши тази работа вместо мен.  Почистващата четка може да се използва самостоятелно, на сухо или в комбинация с почистващ продукт. А какъв по-добър избор от душ гел Нежност на Avéne? Доскоро го използвах единствено под душа, но тъй като е разработен и за почистване на лице, реших да го пробвам в комбинация с четката - и бях очарована от резултата!


 Тъй като ежедневието ми изисква почти нон-стоп да съм с грим на лицето, доброто почистване е от изключителна важност за мен. А колкото и добре да си мислите, че е почистено лицето ви - повярвайте ми, не е. Дори привидно на тампонът с почистващ продукт да не остава нищо след демакииране, в дълбочина винаги има остатъци. Затова се старая веднъж седмично да си правя по-дълбоко почистване с помощта на четката, за да отстраня натрупания слой мъртви клетки. Припомням и че ексфолирането осигурява оптимално действие на нанесените впоследствие продукти. Накратко за четката:
- две скорости на въртене;
- изключително меки влакна на главата;
- електрическа, на батерии;
- водоустойчива, може да се използва на сухо и под душа;
- лесна за работа, лесна за почистване;


 Почистването на лицето с нея ми отнема не повече от 5 минути. В началото ми се струваше, че влакната са прекалено меки и няма да почиства според очакванията ми, но разковничето се е криело в това четката да се задържа за кратко върху един участък. Може да се извършват и допълнителни кръгови движения, макар че и без тях четката почиства изключително добре. Според мен това би довело единствено до допълнително износване на главата, която по принцип трябва да се подменя на около 3 месеца. Цената на резервната глава въобще не е висока - не повече от 20лв. за 2 бр., което лично на мен ми се струва повече от приемливо.


 Като недостатък бих отчела факта, че е на батерии, при условие че тялото на епилатора и ексфолиращата четка за тяло са със зарядно. Не ми допада също фактът, че торбичката за комплекта е прекалено малка - обикновено в нея държа четката и епилатора, а ексфолиращата глава заедно с протектора й - отделно и при пътуване ми се налага да разчитам на свободен козметичен несесер за съхранението им.*Комплектът Braun Silk-épil 7 Skin Spa Beauty Edition ми е предоставен за тестване от Braun. Публикацията съдържа изцяло лично мнение и впечатления.

2 коментара:

 1. https://youtu.be/ZOeMX5pA-scУредите за почистване стават се по-популярни.
  Този тук има буквално революционни технологии, като четка с вградено сребро. И най- ефективното и нежно почистване сред подобни на пазара. 

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не съм имала възможността да го пробвам, благодаря за информацията.

   Изтриване