НОВАТА ВЪЛНА - SECOND HAND ОНЛАЙН

 Отскоро съм фен на пазаруването на дрехи втора ръка или пък на нови единични бройки и то на безумно ниски цени. Не става въпрос за сайтовете, от които по всяко едно време можеш да си напазаруваш, а за страници във Facebook, където в определен ден от седмицата се провеждат зареждания и разпродажби.

 Оттам идва и голямата битка - да изпревариш останалите, за да се сдобиеш с (*истеричен женски глас*) ''уникалната риза на Ralph Lauren, само за 16лв.!!!". Общо взето това си коства часове пред компютъра/телефона и по закона на естествения отбор тези с по-слаб интернет и бавна техника отпадат. Аз също съм губила доста следобеди в псувни, задето съм изпуснала уникални находки, но пък съм успяла и да си взема доста други такива.

 Миналата зима попаднах на една от страниците, които следя, когато в news feed-a ми изскочи яке от естествена агнешка кожа за... 30лв. Бях шокирана, тъй като моделът не беше от 95-та година, напротив, якето си беше супер гъзарско. В общи линии последната онлайн вълна е да се предлагат само марки, на ниска цена, втора ръка или нови с етикет и набира все повече привърженици.

Рокля CMNC, 18лв. от Solo Shop 

 Моят приятел естествено е твърдо против, тъй като за него това били "турски боклуци", "ама мило, аз мога да ти поръчам какъвто си искаш етикет да ти сложат", "да ги махаш тия парцали" и неща в този дух. Когато обаче се срещна с познати, те не знаят, че роклята с която съм облечена, струва 9лв., нито пък как съм я купила, и без да съм попитала за мнение ми споделят, че много им харесва. Вече тук нещата може би опират да предразсъдъци, но за мен е важно, че съм си купила не едно и две неща от качествена материя и с добра кройка на доста ниска цена. Не съм против пазаруването от "истински" магазини, но в днешно време доста трудно могат да се намерят действително качествени неща на ниски цени. Не ме разбирайте погрешно, но другата половина от гардероба ми е съставена от дрехи, предназначени за износ и отново - цената, кройката и качеството са без конкуренция. 

 Разликата между тези страници и останалите second hand магазини, които могат да се посетят и на живо, е че на тях не им се налага да плащат наеми и заплати на служители, съответно и цените са супер достъпни за марки като Calvin Klein, Zara, Ralph Lauren, DKNY, Guess, COS, Massimo Dutti и т.н. Вярно, от екрана на телефона трудно се забелязва крив шев и е допустимо леко разминаване в цветовете, но лично аз съм супер доволна от находките, с които съм се сдобила до момента. Много ми се искаше да ви ги покажа облечени на живо, но за момента ето някои от дрешките ми само на картинка:

Черен топ Zara, нов с етикет, 15лв. от Solo Shop

Дантелена пола Massimo Dutti, нова с етикет, 22лв. от Solo Shop
Къси панталонки H&M, 6,50лв. от Aggatha's Place
Рокля, 9лв. от Aggatha's Place
Попадението ми от миналия ден - памучна рокля COS, 26лв. от Solo Shop


 Други подобни места са Anna Bell's и Kroika, но все още нямам придобивки от тях. А вие пазарувате ли като мен и какви са вашите впечатления? Ще се радвам да споделите още страници от същия род, ако се сещате за такива.
Няма коментари:

Публикуване на коментар