Отличничките на бала - част 2

2. Грим тип Drag Queen
Тънките вежди, драматичните мигли и папагалските цветове отдавна са отживелица. Доста момичета си набелязват примерен грим от фотосесии на различни известни личности отпреди 2-3 години. Освен че те са подплатени със стабилна обработка, тенденциите оттогава насам са коренно различни.

Естествено излъчване
Целта на абитуриенския грим е да се подчертаят свежото и младежко излъчване. Освен това при младата кожа често има несъвършенства като пъпчици и зачервявания, върху които трябва да се наблегне и това не трябва да става за сметка на силно подчертаните очи. С колегите ми често препоръчваме лентата изкуствени мигли да се разделя на две половинки и те да се поставят само в края на подвижния клепач - освен че стоят много естествено, използвате един чифт мигли два пъти по-дълго време.


3. Неправилно поставен контур или липса на такъв
Целта на контурирането е оптически да се изваят чертите на лицето и то да изглежда по-изящно и нежно. Твърде рязък контраст между тъмните и светли тонове, недобре направени преливки и прекалено количество на хайлайтър и бронзантна пудра не бива да се допускат. От друга страна лицето не е едноцветно платно и не бива чертите му да се "заличават" с един-единствен цвят фон дьо тен, а е добре да се постави поне лек руж, за да придава естествено изглеждаща руменина.

Изваяни черти
Забелязах, че вече много момичета сами желаят лицето им да бъде контурирано при гримиране. Това не значи, че резултатът трябва да изглежда изкуствен - дори и половин тон разлика в използваните нюанси дава желания резултат, така че това е метод, от който се възползвам при почти всеки грим.

Грим за абсолвентски бал
Модел: Мерлин
MUA: Бояна Петрушевска - Бо

Няма коментари:

Публикуване на коментар