Термалната вода - извор на красота и красота от извора


снимка:интернет

 Преди месец се състоя срещата на бюти и лайфстайл блогърите и Avène, което беше първото по рода си блогърско събитие - освен че се запознахме с много приятни и лъчезарни посланички на красотата, се срещнахме и с екипа на Avène България. Там ни беше представена звездата на марката - термалната вода Avène, чиито полезни свойства са били открити през далечната 1736-та година. Те не са никак малко и неслучайно този основен козметичен продукт е наричан "вода на кожата" - тя има успокояващ, анти-иритативен, укрепващ и регенериращ ефект, което я прави перфектното допълнение към ежедневните грижи за красотата. Термалната вода Avène е богата на силикати, бикарбонати и микроелементи като селен, цинк, мед и хром. Има ниска минерализация - 266mg/l и физиологично рН. Може да се използва:
сутрин, след почистване;
при зачервяване и кожни раздразнения;
преди нанасянето на крем;
за фиксация на грима;
при изгаряния на кожата;
след епилация;
след хирургични и дерматологични процедури;
и в още много други случаи или просто всеки път, когато имаме нужда от освежаване.

 В хидротерапевтичният център на Avène в определен период от годината се лекуват пациенти с различни кожни заболявания като атопичен дерматит, екземи, псориазис. По този повод реших да направя един малък експеримент. Освен че използвам термалната вода в ежедневните грижи за красотата си, реших да третирам с нея и едно червено петно, което преди време се появи на левия ми крак. Отначало не обърнах никакво внимание, понеже го отдадох на навика ми да кръстосвам краката си непрестанно, докато съм пред компютъра или залягам над учебниците. Впоследствие обаче установих, че то е перманентно и не изчезва с времето. Тъкмо когато бях решила да посетя дерматолог, се състоя срещата на блогърите, където ни разказаха колко голям брой кожни заболявания се лекуват именно с термалната вода. Започнах да третирам петното по два-три пъти на ден - в началото изобщо не бях сигурна дали ще има резултат, но около десетия ден започна да се наблюдава намаляване на зачервяването. В момента цветът вече не е толкова интензивен и в центъра на петното кожата започва да възвръща нормалната си пигментация.
 На срещата също ни беше изнесена една поучителна лекция за вредата от прекомерното излагане на слънце и какви слънцезащитни продукти трябва да ползваме. Моето кремче RÉFLEXE беше неотлъчно до мен по време на първия ми плаж за тази година.Защо ми харесва
кремът е с термална вода Avène;
осигурява надеждна широкоспектърна защита от слънцето; 
съдържа прекурсор на вит. Е, който е естествен мощен антиоксидант; 
без парабени и минерални масла.

 Специалистите от Avène съветват върху лицето да се използва количество един пръст от емулсията - така се осигурява точното ниво на защита. Моят тен обаче не е от най-светлите и лицето ми изглежда по-бяло с крема, но пък това го прави особено подходящ за чувствителната към слънцето кожа. Текстурата на емулсията е много лека и приятна, като не оставя мазно усещане след нанасяне.        
 Преди време прекалявах с посещенията в солариума, без да се замислям в какво състояние ще бъде кожата ми след години, докато най-накрая се харесах с естествения ми тен. Сега дори не си и помислям да изляза навън без подходящата защита. Е, след плажа в Гърция вкъщи имаше доста изгорели от слънцето - на тяхна помощ се притече термалната вода Avène и съответно успя да си спечели още нови почитатели!Няма коментари:

Публикуване на коментар