ЕВОЛЮЦИЯ НА ГРИМА - CHRISTIAN DIOR

  Преди няколко дни се състоя Седмица на висшата мода , където в рамките на четири дни дизайнерите имат възможност да покажат най-смелите с...

  Преди няколко дни се състоя Седмица на висшата мода, където в рамките на четири дни дизайнерите имат възможност да покажат най-смелите си и екстравагантни фантазии. Същото обаче важи с пълна сила и за гримьорите и стилистите и по този повод реших да стартирам нова поредица, в която да ви показвам най-запомнящите се грим визии от ревютата на световните модни величия през годините. 
  Последната котюр-колекция на Диор е втора поред за Раф Симънс и е интересна съпоставката в стилово отношение между него и Галиано. Аз лично съм почитателка на последния и с нетърпение очаквам да реализира завръщането си в света на модата. А междувременно имам удоволствието да ви поканя на едно пътешествие, в което ще се върнем 10 години назад във времето, за да проследим еволюцията на грима и вдъхновенията за различните визии в ревютата на Диор.

2003
Любовта на Галиано към Ориента вдъхновява грима при представянето на колекция есен/зима 2003-2004. Слънчево жълто, ирисово синьо, зелени и розови нюанси са преплетени в екстравагантен кабуки-грим. 

Christian Dior A/W 2003-2004

2004
С пролетно-лятната колекция на Диор с пълна сила се завръща блясъкът на стария Холивуд. Драматично изрисуваните очи и устни са вдъхновени от икони като Марлен Дитрих и 20-те години на миналия век.

Christian Dior S/S 2004


2005
Едно ревю, три коренно различни визии: нежен nude-грим, силно опушен блестящ поглед и морско синя съблазън върху клепачите. 


Christian Dior S/S 2005

2006
Естествената визия напълно завладява представянето на колекцията за лятото и на следващата година. Акцентът пада върху скулите, веждите и голите устни, а клепачите блестят в снежно бяло и в цветове от натуралната палитра.


Christian Dior S/S 2006

2007
И в ревютата от 2007-ма единствено плътните вежди подчертават погледа на моделите, а устните са оцветени в два различни ярки нюанса.


Christian Dior S/S 2007 | Christian Dior A/W 2007-2008


При представянето на котюр колекциите от същата година се сблъскват два противоположни стила. Лятото е подчинено на екзотиката на Ориента, а Мария Антоанета и разкошът на Версай са вдъхновения на зимата.

Christian Dior A/W 2007-2008 - Couture | Christian Dior S/S 2007 - Couture

2008
"Великият Гетсби" vs. Туиги, ерата на джаза vs. управлението на Кенеди, 30-те vs. 60-те.
При представянето на пролетно-лятната колекция са налице строги костюми и опушен поглед, съчетани с устни в телесен или тъмночервен цвят. Пълна противоположност е ретро-визията от зимата, представена от обемни коси и оптически уголемени очи в ярки цветове.

Christian Dior S/S 2008 | Christian Dior A/W 2008-2009

Съблазън, скандал, Мадам Х - тези три думи пасват напълно на грима от представянето на котюр-колекцията за пролет/лято 2008. Камъни, пера, огромни пайети и изкуствени мигли са съчетани по необикновен начин за постигане на екстравагантната визия на моделите.

Christian Dior S/S 2008 - Couture

2009
Колекцията за сезон пролет/лято въплъщава в себе си духа на 50-те години на миналия век, които са изобразени чрез прасковени цветове върху скулите и устните на моделите. Обратно, драматичните зимни лилави и винени тонове, дълги ресници и тънки вежди са присъщ символ на 20-те.


Christian Dior S/S 2009 - Couture | Christian Dior A/W 2009-2010

2010
Червените устни и ретро букли са олицетворение на вечната съблазън и класически стил - визия, която разказва история.

Christian Dior S/S 2010

А ето го и зимният хорър-грим - драматични, на места почти черни устни, опушен поглед в мрачни цветове и изразени скули.


Christian Dior A/W 2010-2011

2011
Тук визията е вдъхновена от pin-up иконите на миналия век - ярки червила и сенки, удебелени вежди, черна очна линия и пикси бретон.


Christian Dior S/S 2011

С котюр-колекцията за пролет/лято 2011 маестро Галиано бележи 15 години като творчески директор на Диор. Дебелата, черна очна линия, създава препратки към "Черния лебед" и поствоенните години на 20-ти век.

Christian Dior S/S 2011 - Couture

2012
Това е първата колекция на Диор след премахването на Галиано от поста му на творчески директор. Представянето за сметка на това е повече от добро, а визията на моделите излъчва едновременно романтика и съблазън - нежно опушен поглед и дръзки устни.


Christian Dior S/S 2012

2013
Творчески директор на бранда вече е Раф Симънс, а грим визията на моделите, съпътстваща ревюто в Париж, е повече от бляскава. Ярките цветове, съчетани с камъни върху клепачите, са допълнени от устни в телесен цвят.


Christian Dior S/S 2013
При представянето на котюр-колекцията на Седмица на висшата мода камъните отново заемаха централно място в грима, но този път поставени върху устните.  Порцеланов тен, тънка очна линия и къса подстрижка допълваха бляскавия вид на участващите в тазгодишното модно събитие.


Christian Dior S/S 2013 - Couture

Снимки: Vogue; Колаж: The Beauty Expert


Прочети още

2 коментара

  1. Много интересна статия, научих нови неща за грима от нея.
    Благодаря на Бояна:))

    ОтговорИзтриване

Flickr Images