ЕЖЕДНЕВЕН ГРИМ - КАК ДА КОНТУРИРАМЕ ЛИЦЕТО

 Как да скулптурирам правилно лицето си е може би най-важното умение в гримирането, което съм усвоила и което продължавам да усъвършенствам...

 Как да скулптурирам правилно лицето си е може би най-важното умение в гримирането, което съм усвоила и което продължавам да усъвършенствам. Използвайки тъмен контур и highlighter, всеки може да се сдобие с оптически по-слабо лице, изящно носле или изразени, повдигнати скули. Тук важат същите правила като в модата - тъмните цветове смаляват, а светлите разширяват; напречните линии оптически скъсяват, а успоредните - удължават
  Ето и продуктите, които използвам за контуриране - умишлено са подбрани по-светли цветове за постигане на естествен резултат. 

Снимки: интернет; обработка: The Beauty Expert

  Правя ежедневния си грим в следните стъпки:

1. Фон дьо тенът се нанася по цялото лице без зоната около очите. Вместо него може да се използва и оцветен крем, стига да не е прекалено мазен.

2. Коректорът се слага под очите; нагоре по дължината на носа и се разнася към средата на челото; под арката на веждите (аз съм гримирала моите предварително) и около външния ъгъл на устните (при мен тази част е естествено изпъкнала, затова я туширам с по-тъмен нюанс).Ким Кардашиян е с тъмен тен и при нея използването на контрастни цветове дава съответно по-силно изразен резултат. Ако искате нослето ви да изглежда оптически по-малко, скъсете светлата линия и компенсирайте големината му с тъмни тонове. Същото важи при твърде високо чело или широко лице - тъмният контур ще им придаде желаната форма.

Снимка: интернет
3. Нанася се ружът, като при мен той е изтеглен надолу от ухото към устните.  При тясно и дълго лице той се нанася косо, за да разшири оптически. Накрая е препоръчително цветовете да се запечатат със съответните нюанси пудра, като по-тъмният се прелива надолу към деколтето.

 Този грим отнема минимално време и усилия, а резултатът е повече от впечатляващ. Ако все още не вярвате какъв потенциал крие той, хвърлете един поглед на YouTube канала на Promise Phan, която с помощта на грима се преобразява като различни знаменитости. Изумително, нали? 


Снимка: Promise Tamang Phan on Facebook

Прочети още

4 коментара

 1. И аз се чудех как точно е, понеже срещнах няколко различни, благодаря за корекцията. :)

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен5.02.13 г., 20:02 ч.

  А какъв highlighter използваш?

  ОтговорИзтриване
 3. Като highlighter използвам коректора, показан първи на картинката с гримовете. :) Отделно върху най-изпъкналата част на скулите по желание може да се използва озаряваща пудра.

  ОтговорИзтриване

Flickr Images