ТЕНДЕНЦИИ - GALAXY ПРИНТ

    Все още не се усеща кой знае колко, но зимата идва и аз я чакам с огромно нетърпение. Отдавна съм прибрала летния гардероб и само деб...    Все още не се усеща кой знае колко, но зимата идва и аз я чакам с огромно нетърпение. Отдавна съм прибрала летния гардероб и само дебна термометъра да падне с няколко градуса надолу, за да намятам пухените елечета и шалове. Това не значи непременно, че няколко месеца ще се носи само черно, дори напротив - на модния хоризонт в последно време се задава един тренд, който не само е нестандартен, но и сега е идеалният момент да освежим визията си с него. Това е именно галакси принтът, на който ще посветя това правоъгълниче в блога си.
    Докато събирах материалите за този пост, случайно попаднах на Brightness Dawn - колекция на нюйоркската дизайнерка Setareh Mohtarez. Със своя футуристичен дизайн моделите просто надхвърлят границата на фантастичното. 


Снимка: интернет   Все още не се предлагат онлайн, но до момента вече има доста чужди сайтове, от които може да се купи нещо в този тренд. Един от тях е Black Milk, където създателят му James Lillis също ни впечатлява с нестандартни щампи - той е пренесъл космоса върху обувки, дрехи, дори жартиери и бански. 


Снимка: интернет
Снимка: интернет
   Още през 2011-та Кирстен Дънст беше една от първите, престрашили се да се "гмурнат" в космоса, последвана от Алекса Чънг, която Вог обяви за най-стилна жена на 2009 г. И двете направиха дебют в този тренд с рокли на Christopher Kane. 


Снимка: интернет
Снимка: интернет
Вляво: Кирстен Дънст. Вдясно: Alexa Chung, Rosamund Pike и Jade Parfitt 

    След като завладя маникюра, спокойно можем да пренесем космоса и в изкуството на гримирането. Тук можете да използвате наситени цветове като смарагдово зелено, мастилено синьо, тюркоаз, както и по-меките резеда и лавандула. По-смелите дами нека не се лишават и от тъмно розово, а защо не и червено, всичко това допълнено от много блясък. По принцип в грима съветвам да се спазва правилото, че по-силно гримираните очи обичат голи устни, но този екстравагантен грим си отива и с вишнево, дори черно червило. За тези от вас, които отбелязват празника на Вси Светии, това може да бъде оригинална идея за Хелоуин-превъплъщение. 


Снимка: интернет
Снимка: интернет
   По-долу се намират и останалите галакси-идеи, които ми направиха впечатление. А ако обичате да се занимавате с DIY-проекти, следващото видео е точно за вас - можете да се сдобиете с galaxy панталонки още утре или да развихрите въображението си върху всяка една дреха!

Get Adobe Flash player

Прочети още

0 коментара

Flickr Images